Elokuva pop up: Leffaklubilla 9.2. Amoc-vuosmušPerjantain 9.2. Leffaklubilla dokumenttielokuva maailman ainoasta inarinsaamenkielisestä räppäristä Amocista sekä sukellus saamenkieliseen rap-musiikkiin. 

Leffaklubi 9.2. perjantaina klo 22-24
Liput 8 eur ovelta klo 22. alkaen
Kulttuuritalo pop up / Puistokatu 2, Jyväskylä 

Saamelaisten kansallispäivän kunniaksi helmikuun leffaklubilla tunnelmoidaan saamenkileisen räpin maailmassa. Klubilla katsellaan ja kuunnellaan saamenkielistä rap-musaa ja pureudutaan tarkemmin Amocin tuotantoon.

Dokumenttielokuva: Amoc-vuosmuš” (Amoc-ensimmäinen)

Ohjaaja ja kirjailija Inger-Mari Aikion dokumenttielokuva “Amoc – vuosmuš” (Amoc – ensimmäinen) kertoo maailman ainoasta inarinsaamenkielisestä räppäristä Amocista, Mikkâl Antti Morottajasta (31). Amoc oli ensimmäinen, joka alkoi räpätä inarinsaameksi reilut kymmenen vuotta sitten. Hän valitsi kielen, jota puhuu vain 350 ihmistä. Kielen, joka on hänen äidinkielensä. Hän oli ensimmäinen, joka julkaisi rap-singlen inarinsaameksi (Šaali, 2006) ja kokonaisen levyn 2007 (Amok-kaččâm).  Hän oli ensimmäinen, joka teki musiikkivideon inarinsaameksi. Mikkâl ei tunnusta taistelevansa kielensä puolesta. Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että kaikki mitä hän tekee musiikillaan, edistää osaltaan inarinsaamenkieltä. Räppäämisen myötä kielestä on tullut myös “cool”.

Suurin osa dokumentista on kuvattu keväästä syksyyn 2014. Mukana on materiaalia myös vuosilta 2004-2007, jolloin Mikkâl vasta aloitteli uraansa. Elokuva on 35 minuuttia pitkä. Ohjaajana, tuottajana ja vanhemman materiaalin kuvaajana on Inger-Mari Aikio, käsikirjoittajana ja leikkaaja Aki Harju, uuden materiaalin kuvaajana Kevin Francett. Tuotantoyhtiönä on Ima filbma- ja sátneduodji. (Lähde:www.inariviikot.fi)MENNYT OHJELMA:

Elokuva pop up 27.1. lauantaina klo 12-14 
Teemalla Presidentti.
Kulttuuritalo pop up / Puistokatu 2, Jyväskylä 

Tapahtumaan on vapaa pääsy! 
Tarjoilla on presidenttikahvia ja aitoa filmitunnelmaa.

klo 12.00 Kekkosen Neuvostoliiton vierailu
Dokumenttikooste, 40 min, 16mm filmi

klo 13.00 Film Film Film (1968)
Animaatio, 19 min, 16mm filmi

klo 13.25 Kekkosen Neuvostoliiton vierailu
Dokumenttikooste, 40 min, 16mm filmi

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Minikinossa elokuvia perheen pienimmille